Samen zingen en improviseren

Muziek neemt natuurlijk in iedere samenleving een belangrijke plaats in. Wij willen proberen om in de kerk een rijk muzikaal programma op te zetten. Er moeten bijzondere dingen te horen zijn, maar er moet ook muziek gemaakt worden door de mensen die er komen. En ja… een kerk heeft natuurlijk een koor nodig.

Ik (Bas Kisjes) zal het op me nemen om dit koor te dirigeren. Ervaring heb ik niet, maar enthousiasme des te meer. Het viel me op, toen ik wat onderzoek deed naar koren, dat er maar weinig zijn die het aandurven om te improviseren. En laat daar nu net mijn kracht liggen. Ik wil dus improviseren met het koor. We zullen leren om te durven zingen wat we ter plekke bedenken, aan de hand van een repertoire wat daar ruimte voor biedt. Van compleet vrije, collectieve improvisaties tot het improviseren van een solo binnen een vaststaand arrangement, het zal allemaal aan bod komen. Met een beetje geluk kunnen we ergens in juni van start in de kerk. Maar we willen graag voor die tijd al beginnen met het koor. Tot we in de kerk terecht kunnen, kunnen we repeteren bij Bert thuis, op julianaweg 35 in Wijk aan Zee.

Kom meedoen!

Wie mee wil zingen met ons kan zich aanmelden door een mailtje te sturen naar baskisjes@gmail.com.