Ontmoeting met Van Harencaspels

Ontmoeting met Van Harencaspels

Op de twee monumentendagen van 2014 trof ik verschillende nakomelingen van de Van Harencaspels. Nakomelingen van de vrouwen Van Harencarspel die nu dus andere namen dragen. In de kerk is een kapelletje met een graftombe van de familie Van Harencarspel die in de 17 eeuw belangrijk was in de regio Kennemerland. Het was een rijke koopmansfamilie uit Amsterdam die ook een landhuis in Beverwijk hadden en een groot stuk land bezaten.

Sinds ik in de kerk bezig ben wil ik graag weten wat deze familie voor Beverwijk betekend heeft. Zij is zo prominent aanwezig dat je dat ook wilt weten. Bas en Chris hebben een concertje gegeven voor de nakomelingen vóór de graftombe en we hebben afgesproken met hen dat zij de familie optrommelen voor een kennismaking in mei volgend jaar in de Grote kerk met iets te eten en te drinken, een concertje en een uitleg hoe het de familie Van Harencarspel in de loop van de geschiedenis is vergaan. Een mooie gelegenheid voor Beverwijkers om echt kennis te maken met deze familie die hier zo prominent aanwezig is.

Bert Kisjes, 14 september 2014