Allerzielen op 2 november

Woensdag 29 oktober is de start van de tentoonstelling Kinderkunst. Leerlingen van basisschool De Wilgeroos exposeren in de kerk hun zelfgemaakte kunstwerken. Deze tentoonstelling zal duren tot 1 december en is in ieder geval te bezoeken gedurende de normale openingstijden van de kerk (dagelijks, met uitzondering van dinsdag, van 16.00 tot 21.00 uur).

Zondag 2 november a.s. is het Allerzielen, de dag waarop van oudsher dierbare overledenen worden herdacht. Waar deze traditie in het verleden vooral een katholieke aangelegenheid was, krijgt Allerzielen de laatste tijd steeds meer een algemeen karakter.
De Grote Kerk van Beverwijk is op deze dag vanaf 11.00 uur ‘s ochtends geopend om uw gestorven dierbaren te herdenken en om voor hen een kaarsje op te steken. Het is hierbij ook mogelijk om voor de overledenen een gedicht uit te spreken.
De dag is bedoeld voor iedereen, met of zonder geloofsovertuiging.
Om 20.00 uur is er ook een kristallen klankschalen meditatie, verzorgd door Truus Quax. Aan deze meditatie kan óf zittend óf liggend worden deelgenomen. Degenen die willen liggen, dienen wel zelf een matje, deken of kussen mee te nemen. De kosten voor deelname bedragen 10 euro per persoon.