Oproep Seniorenkring

Oproep: Seniorenkring nu ook in Beverwijk

seniorenkringIn Beverwijk komt een seniorenkring in de Grote Kerk. Er is plaats voor 15 mannen / vrouwen, ouder dan 65 jaar. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven via het emailadres van de kerk (grotekerkbeverwijk@gmail.com). Het is ook mogelijk om een dezer dagen tijdens een bezoekje aan de kerk poolshoogte te nemen en u daarna in de kerk zelf op te geven. Bij aanmelding geldt het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Het is de bedoeling om in de tweede helft van januari te starten. De seniorenkring zal vanaf dat moment elke week op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar komen. De kosten zijn 3 euro per keer, voor koffie of thee.

Wat is de bedoeling?

Ouderen hebben in de loop van hun leven kennis opgedaan. Kennis over hoe het vroeger was en kennis over wat men in het leven allemaal tegenkomt. Lang werd gedacht dat men die specifieke kennis van ouderen niet nodig had. Jarenlang werd er niets mee gedaan. Maar levenskennis is een kostbaar bezit. De seniorenkring van de Grote Kerk gaat hier juist nadrukkelijk naar op zoek. Zodat die kennis, door erover te praten, verder ontwikkeld kan worden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de eerste bijeenkomsten vertelt elke deelnemer zijn of haar verhaal. Over zijn jeugd, schooltijd, baan, vrije tijd, wat hij/zij heeft meegemaakt etc. Daar is dan alle tijd voor. In de beginfase kan dat bij vijftien deelnemers zelfs betekenen dat een deelnemer één middag aan het woord is en veertien middagen luistert.

Ter ondersteuning is er een (jongere) gespreksleider die zeer geïnteresseerd is in de verhalen die verteld worden.

Ervaring

vrasky-web2

Expositie “Rimpels” beeld: Martin Suchánek

Initiatiefnemer Bert Kisjes heeft met het concept inmiddels al mooie ervaringen opgedaan. ‘In Wijk aan Zee kwamen in 2005 ouderen als seniorenkring bij elkaar en die hebben elkaar nooit meer losgelaten. Ook in Enkhuizen was er van 1975 tot 1984 een soortgelijke kring. In beide gevallen gingen de deelnemers een heel hechte groep vormen en waren of zijn ze overtuigd van het nut van hun activiteit. Zo was er in de maanden juli en augustus in Wijk aan Zee de expositie Rimpels, met dagelijks een column in het Noordhollands Dagblad. Die activiteit kwam voort uit de seniorenkring van het dorp’.