De Doodgraver

doodgraverposterTG De Open Stad presenteert ‘De Doodgraver’.

zaterdag 21 maart 20:00 uur en 21:30 uur

Een korte, nieuwe voorstelling in de Grote Kerk te Beverwijk over intimiteit en liefde in een donker huis, in een week op locatie gemaakt en opgevoerd.

De doodgraver komt elke dag thuis, zet zijn schep neer, schenkt een wodka in, zet muziek op en gaat in zijn stoel zitten. Het huis is donker, altijd in de schaduw. Tot hij verliefd wordt, het licht zijn huis binnenhaalt en dat vreselijk uit de hand loopt.

‘De Doodgraver’ is gebaseerd op een krantenartikel uit 2011, waarin beschreven wordt hoe een Rus leefde met 26 vrouwenlijken die hij zelf had opgegraven, gemummificeerd en aangekleed. Fysiek theater waar in taal, beeld en beweging een tragisch verhaal wordt verteld over intimiteit, onvermogens en de noodzaak om de tijd terug te draaien, de eindigheid die de dood ons brengt om te keren.

Over de makers
Stella van Lieshout (tekst), Sjifra IJpma (dans) en Lisa Feij (dans) leerden elkaar in 2014 in Nepal kennen, waar ze samen een theatervoorstelling maakten met jonge Nepalese acteurs.

Gratis!
De voorstelling is gratis toegankelijk, maar we vragen een vrijwillige bijdrage. Vond je het mooi? Sponsor dan gul. Het stelt ons in staat om vaker dit soort initiatieven te ontplooien en de voorstelling verder te ontwikkelen.

Reserveren is gewenst via theatergroepdeopenstad@gmail.com.

—-

Concept en regie:
Stella van Lieshout, Sjifra IJpma en Lisa Feij

Tekst:
Stella van Lieshout

Spel/dans:
Bram Komen, Sjifra IJpma, Lisa Feij, Roma Koolen, Susan Hoogbergen en Lynn Meijer.

Vormgeving:
Pam Toonen

Film&Projectie:
Wietske de Klerk

Music and Sounddesign:
Simon Petermann

Ontwerp Art-work:
Lisanne Hakkers

Fotografie:
Maarten Kuiper