Senioren Academie

Oproep om mee te doen aan onderzoek
seniorenEen belangrijke activiteit is de seniorenkring die elke maandagmiddag tussen half twee en half vier bijeenkomt. Volgend jaar willen we ook beginnen met een senioren-academie. Dan willen we iets doen met levenskennis die in seniorenkringen wordt verzameld.
Het gaat bij levenskennis niet om de leuke weetjes en hoe het vroeger allemaal toeging. Het gaat ons om levenservaring. Wat zou je eigenlijk willen weten om niet in die zeven sloten tegelijk te lopen.

In de herfst komen we met een verhaal naar buiten hoe we dat precies willen doen. Hoe relevante kennis te verzamelen weten we ondertussen. Dat kan heel goed in een seniorenkring. Maar aan de vraagkant weten we het nog niet. Daar zijn we naar aan het zoeken. Waar is vraag naar?

We gaan op zoek naar goede ervaring op dit gebied. Via de sociale media zijn we begonnen met een  onderzoek naar mensen met goede ervaringen op dit gebied. Wie heeft er baat gehad bij een oudere, zijn/haar opa of oma? Dat kan ons op weg helpen om vragen te formuleren voor ouderen in de seniorenkringen.

We vragen het aan jongeren, twintigers en dertigers. We vragen het ook aan ouderen die met ervaringen komen uit hun jeugd. Mail je reactie naar grotekerkbeverwijk@gmail.com