Generatieproeverij

generatie proeverijZondag 30 augustus tussen 18.00 en 20.30 uur vindt in de Grote Kerk van Beverwijk een Generatieproeverij plaats. Er is nog plaats voor 15 personen bij een vijf gangen diner. Leeftijd: na het moment dat je de school achter je gelaten hebt tot ongeveer 40 jaar.
Tijdens dit diner wordt er gezocht naar de belangstelling onder de genoemde leeftijdsgroep voor levenskennis bij ouderen.

In Wijk aan Zee is er sinds 2005 en in Beverwijk sinds januari van dit jaar een seniorengroep actief die bezig is met levenskennis. De bijeenkomsten van deze kringen zijn interessant en leveren kennis op. Wat kun je met die kennis doen? De Grote Kerk wil daar iets mee. Dit diner is een eerste aanzet om bij jongeren te zoeken naar de belangstelling hiervoor. De ‘generatieproeverij’, een 5 gangen diner, is een eerste poging om die belangstelling te proeven.

Het programma van het diner:
Voorgerecht: de last die generaties van elkaar hebben.
Tussengerecht: de lol die generaties aan elkaar beleven.
Hoofdgerecht: waarden vaststellen in hetgeen er gezegd is in de verhalen die los zijn gekomen.
Nagerecht: Elke generatie is anders.
Tijdens de koffie komen de conclusies.

Deze activiteit komt voort uit de seniorenkringen. Tussen `1984 en 1994 was er een seniorenkring in Enkhuizen. In 2005 startte een seniorenkring in Wijk aan Zee. In januari 2015 startte er een kring in Beverwijk. In juli augustus werd er een tentoonstelling Rimpels georganiseerd in de Moriaan in Beverwijk. Er verschenen 25 columns over ouderdom in het NHD. Roetz heeft deze columns gebundeld en uitgegeven.
De volgende stap in dit traject is de zoektocht naar de vraag naar die kennis. Op welke manier hebben jong zelfstandigen belangstelling voor kennis van ouderen? Die zoektocht vindt nu plaats in Beverwijk en, op een ander moment, in Lelystad.

Wil je mee-eten en meer info ontvangen, mail naar grotekerkbeverwijk@gmail.com
Personen en organisaties die de waarde van dit initiatief zien vragen we om een bedrag van 20 euro of een veelvoud daarvan te sponsoren. Rek NL RABO 0388 0599 82 t. n. v. Stichting Hart van Europa. T. b. v.  generatieproeverij grote kerk