VANAVOND IN DE GROTE KERK

kingdom of fire and clayKINGDOM OF FIRE AND CLAY (IRAN VS ISRAEL) – SAHAND SAHEBDIVANI & RAPHAEL RODAN                           kingdom of fire and clay
Twee jonge kunstenaars ontmoeten elkaar. De een komt uit Israël, de ander uit Iran. Geboren vijanden of misschien toch de beste vrienden?
Ze ontmoetten elkaar tijdens het International Storytelling Festival in Amsterdam in 2012, waar ze ieder een zeer succesvolle voorstelling deden. Ze besloten om gezamenlijk een voorstelling te maken, die hun verleden, hun culturen en de oorsprong van de vijandschap tussen hun beide landen bloot legt. The Kingdom of Fire and Clay was geboren.
De voorstelling combineert traditioneel Joodse en Perzische verhalen met de persoonlijke hedendaagse overleveringen van Raphael Rodan (Israel) en Sahand Sahebdivani (Iran).
Het gesproken woord wordt onderbroken en begeleid door de muziek van Anastasis Sarakatsanos en Bas Kisjes. Schurende momenten worden afgewisseld met wederzijdse intimiteit.

De voorstelling is in het International Storytelling Festival 2013 in november met groot succes in première gegaan en heeft toen een korte tournee in Nederland en Groot Britannië gemaakt. De voorstelling was te zien in Zweden, Noorwegen, België en Israël.In Amsterdam trekt zij volle zalen.

Sahand speelde eerder dit jaar in de Grote Kerk de rol van verteller/evangelist in de daar uitgevoerde versie van de Mattheus Passie van Bach.

VANAVOND om 20.00 uur in De Grote Kerk in Beverwijk, toegang gratis.
De voorstelling is in het Engels.

Korte trailer van de voorstelling