Nieuwsbrief 3 september 2015


www.grotekerkbeverwijk.nl; grotekerkbeverwijk@gmail.com;
Openingstijden :Dagelijks 16-21 uur; Dinsdag gesloten’; zondag van 13.00–18.00 uur
bankrekening, IBAN: NL 72 TRIO 0390 9726 65

Beste Nieuwsbrieflezer;
Bij wijze van uitzondering deze keer een ouderwetse lay out van de Nieuwsbrief. Ellen die hem normaal gesproken ontwerpt is met vakantie.

Vrijdag 4 september de voorstelling Kingdom of Fire & Clay waarover we in de vorige nieuwsbrief al schreven. Gratis toegang. https://www.youtube.com/watch?v=ytY3ez-OpNs en http://www.melkweg.nl/nl/agenda/kingdom-of-fire-and-clay-iran-vs-israel

Zondag 6 september vanaf 14 uur “Beverwijk Uit de Kunst”
Het hele Kerkplein staat op zijn kop. Wat in Amsterdam de Uitmarkt heet, wordt een keer in de twee jaar in Beverwijk georganiseerd. En dat is a.s. zondag.

 

De vrijwilligersDe Grote Kerk presenteert zich in de zuidbeuk van de kerk. Kom vooral even langs. We zijn bij de Notaris en de Kamer van Koophandel geweest en hebben een verenigingsakte gekocht met een bijbehorend inschrijvingsnummer. Voor organisaties is dat een verplicht ritueel om te mogen handelen en bijvoorbeeld ook een nummer bij een bank te mogen voeren.

“Wat fijn dat jullie een nieuwe bestemming hebben voor de Wijkertoren” was een kreet die wij in het afgelopen jaar vaak hoorden. We hebben in dat jaar een passend programma ontwikkeld en dertig vrijwilligers om daaraan te gaan werken.. We willen u NU om een bijdrage vragen. Zondag gaan we leden werven voor de Vereniging. We zoeken mensen die ons initiatief financieel willen steunen: we zoeken STEUNBEREN. Zondag willen we de eerste 100 steunberen halen. Kom langs en doe mee!
Het nummer bij de KvK is geworden 63694522.Het banknummer: NL 72 TRIO 0390 9726 65

De sPreekstoel begint weer op donderdag 10 september. Van 20.00 tot 21.00 uur zal Ruud Jansen zijn verhaal vertellen. Ruud hoeft niet echt geïntroduceerd te worden. Hij is een bekende persoon in Beverwijk niet weg te denken uit het muziekleven in de stad. De week daarop, 17 september klimt Adrie Winkelaar erop. Kijk voor meer informatie op de sPreekstoel kalender op de site.

We zoeken nog:

Er is nog plek voor een paar senioren (65 +) om deel te nemen aan de seniorenkring op maandagmiddag om 14 uur.

We zoeken mensen die mee willen helpen aan het Coornhert traject. Een serie lezingen over de 16e eeuwse humanist Coornhert in de komende winter. Een activiteit die uitloopt op de Coornhert Lezing op 29 oktober 2016.

We zoeken ook 20-40 jarigen die tijd willen besteden aan de Generatie-proeverij die we organiseren. Met deze generatieproeverij willen we het contact tussen de generaties een zetje te geven. Laat je informeren wat het concreet inhoudt.