Landelijke interesse voor Generatieproeverijen

uitnodiging  Generatieproeverij 2 septEen Generatieproeverij is een diner op locatie waar mensen van verschillende generaties zich buigen over een thema. Bij elke gang van het diner wordt een onderdeel van het thema besproken. Het is mooi om te ervaren hoe verschillende generaties tegen een thema aankijken en hoe je kunt leren van leren van elkaars inzicht. Doel is dat jong en oud elkaar écht gaan ontmoeten en werken aan een samenleving waar we als generaties niet meer naast, maar met elkaar leven. Omdat de Generatieproeverij op meer plekken zou moeten plaatsvinden was er geld nodig. Dankzij een crowdfunding-actie is dat geld er gekomen. Dit zal ons helpen om een volgende stap te doen op het gebied van de verbinding van generaties. Die stap is een landelijke bijeenkomst met een proeverij op 2 september van 15-21 uur in De Grote Kerk van Beverwijk. Daarvoor worden uiteraard alle mensen uitgenodigd die bij de actie betrokken waren, maar verder mag iedereen die belangstelling heeft zich inschrijven voor het diner. We zoeken deelnemers van alle generaties. Dus nodig je oma, buurman of kleinkind uit en kom mee-eten.

Op de bijeenkomst zullen initiatiefnemers Jakob Stolk (31) en Bert Kisjes (76) de resultaten bespreken van de crowdfunding-actie. Zij zullen schetsen hoe zij daarmee verder kunnen en willen. Er wordt aandacht besteed aan de vraag wat het voor een mens betekent om te beseffen tot welke generatie hij/zij behoort. Tijdens de proeverij worden alle mogelijke ervaringen verzameld die op verschillende plaatsen zijn opgedaan. Die worden dan meegenomen naar een volgende landelijke bijeenkomst in januari 2017 in Zwolle.

Kosten van de maaltijd tijdens de proeverij €15.00 Euro. Afronding met muziek en napraten. Aanmelden: grotekerkbeverwijk@gmail.com

Uitnodiging