Het is zover…….

Tientjesleden acties.
Het is zover. De drie jaar die we dachten nodig te hebben voor het ontwikkelen van een nieuwe rol voor de Grote Kerk met de Wijkertoren in het Beverwijk van de 21e eeuw zijn bijna voorbij. Met vallen en opstaan en vrijwel zonder geld hebben we aan een toekomst voor dit gebouw voor heel Beverwijk gewerkt. En die toekomst zien we helemaal zitten en velen met ons.
Als dit gebouw algemeen beschikbaar is voor Beverwijkers, voor verenigingen en voor mensen die initiatieven ontwikkelen dan is er ook een hele brede steun nodig. Steun die zichtbaar wordt in de vorm van een jaarlijkse bijdrage van minimaal een tientje. Wij vragen van 2000 Beverwijkers om Tientjeslid te worden. Als er onvoldoende steun komt dan zal de PKN het gebouw moeten verkopen aan de eerste bieder voor welk doel dan ook. Wij willen zo spoedig mogelijk aan de PKN laten weten dat wij die koper kunnen zijn. Dat hangt van deze 2000 Beverwijkers af.
Met de steun van 2000 tientjesleden, een aanvullend bedrag van de gemeente en van het bedrijfsleven kunnen de jaarlijkse kosten van het monumentale gebouw in de toekomst zeker gesteld worden. Dan kunnen we het gebouw verwerven en de PKN verlossen van deze last die zij niet langer kunnen dragen. Hulde overigens voor de PKN die zoveel eeuwen het gebouw in stand heeft gehouden zodat het zonder problemen verder te gebruiken is. Het gebouw stamt uit de 17 e eeuw en is niet volledig aangepast aan onze tijd maar dat is ook juist zijn charme!
In de komende tijd kunt u allerlei acties verwachten om Tientjesleden te werven. Elders meer over de reden waarom wij denken dat het gebouw een mooie toekomst tegemoet gaat.
Bert Kisjes

De eerste aktie is zondag 18 juni a.s. 11.00 uur.Dan wordt er een foto gemaakt van alle tientjesleden bij de Wijkertoren. Indien u nog geen lid bent kunt u dat ter plekke worden!!!