Winterconcert Carol Singers & Dockside 16 december 20.00u.

Winterconcert_2017

 

Carol Singers

Het is inmiddels ruim 38 jaar geleden dat een spontaan initiatief, ontstaan tijdens een gezamenlijke vakantie in Engeland, zich heeft ontwikkeld tot een koortraditie die in de regio Kennemerland inmiddels bij velen bekend is. In de loop van haar bestaan heeft de groep zich een breed repertoire aan christmas carols eigen gemaakt. Niet alleen de klassieke carols uit Engeland, maar ook moderne uit o.a. Frankrijk, Oekraïne, Zuid-Amerika en Afrika. Dat de groep, onder leiding van Joost Doodeman, bekend staat om haar hoge kwaliteit moge blijken uit de vele verzoeken van evenementenbureau ’s en andere organisaties om op te treden. Een deel van het omvangrijke repertoire is te beluisteren op een tweetal cd’s: “Caroling, caroling” (2000) en “To drive the cold winter away” (2010)

 

Dockside

De Heemskerkse formatie Dockside , onder leiding van André Uitgeest, bestaat sinds 1994.

Dockside speelt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness. Daarnaast zijn invloeden van Nederlandse, Franse, Schotse en Jiddische volksmuziek hoorbaar. Inspiratiebronnen zoals de zee, het vissersbestaan, de Ierse onafhankelijkheidsstrijd en heimwee naar Ierland hebben geleid tot een gevarieerd repertoire, waarmee Dockside publiek van alle rangen, standen en leeftijden weet te boeien. De formatie heeft in de loop der jaren een tweetal CD’s geproduceerd. “And we all sang along like before”  (1996) en “All hands on Deck” unit 2001.

 

Carol Singers & Dockside

Toen in 2008 de Carol Singers voorbereidingen troffen voor het jaarlijkse kerstconcert wilde de organisatie eens een andere opzet proberen en werd samenwerking gezocht met Dockside. Deze samenwerking resulteerde in een avond vol prachtige muziek. Op 16 december zijn ze al weer voor de derde keer samen te zien en te horen, nu in de Grote Kerk te Beverwijk. Het belooft een sfeervolle Engels-Ierse avond te worden met uitbundige en aanstekelijke nummers als Lord of the Dance en Ierse dansmuziek, maar ook breekbare nummers als Fotheringay; het lied over de gevangenhouding en terechtstelling van queen Mary Stuart van Schotland. De Carol Singers en Dockside treden zowel afzonderlijk als ook gezamenlijk op.

Bijzonder is ook de uitvoering van “a Wassail to keep out the cold” van Oliver Barton. Een compositie/arrangement van een aantal carols voor koor, blokfluit, twee klarinetten en piano. De laatste bespeeld door de pianist Bernard van dan Boogaard. Dit stuk wordt zelden uitgevoerd in Nederland; in Beverwijk i.i.g. voor het eerst!