Zondag 1 september Jazzconcert.

Bas Kisjes komt een paar dagen over uit Madrid naar de IJmond. Op zondag 1 September 13.00 uur komt hij in de Grote Kerk een concert gegeven. In Madrid is hij dirigent van de big band van de Spaanse Architecten Vereniging. Daarnaast speelt hij in combo’s en geeft les. Drie jaar geleden kwam hij met zijn big band naar de IJmond en speelde in de Grote Kerk en op de Smaakmarkt in Wijk aan Zee. We hebben genoten van zijn speelsheid en improviserend vermogen.
Voor het concert op 1 september heeft hij pianist Dirk Balthaus gevraagd, waar mee hij ook al eerder in de kerk is opgetreden. Dirk heeft ook Marco Bakker begeleid op het concert t.g.v. zijn 80e verjaardag. Heyn van de Gein schrijft over Dirk: “Poëtische muziek die het oor pakt, die het hart pakt”. Pianowereld schrijft over hem: “Dirk Balthaus is één van de meest verfijnde pianisten in dit land”.
De derde muzikant is een drummer: Joost Kesselaar, docent aan het Utrechts conservatorium. Zij speelden eerder samen tijdens improvisaties over de schilderijententoonstelling van Moussorgski. Joost speelt in bijzondere bezettingen zoals in Wild Conspiracy (trompet, gitaar en drums). Hij speelt ook in het Clazz ensemble en met Soesja Citroen. Over Clazz: ” Vanaf de oprichting in 2007 spelen in het Clazz Ensemble twaalf musici hun eigenzinnige repertoire van gedurfde composities, messcherp uitgevoerde blazersmuziek, spetterende solo’s en groovende ritmes. Het Clazz Ensemble laat muzikale grenzen vervagen en bewijst dat de hokjesgeest niet meer in de 21e eeuw thuis hoort”.
Deze drie musici gaan met elkaar improviseren. Dat belooft wat.
Aanvang 13.00 uur. Toegang 10 euro

PS: Wegens omstandigheden zal Joost Kesselaar niet optreden, hij wordt vervangen door de tevens zeer getalenteerde drummer Tijn Jans.

Zaal open : 12.30 u.