Nescio Lezing 2 oktober.

Lezing over de schrijver Nescio door Lieneke Frerichs

Nescio (Ik weet het niet) is het pseudoniem van J.H.F. Grönloh. In zijn verhalen ‘De uitvreter’, ‘Titaantjes’ en ‘Dichtertje’ heeft hij het Hollandse landschap uit de vorige eeuw prachtig beschreven. Bekende citaten van hem zijn ‘Jongens waren we – maar aardige jongens. Al zeg ik het zelf’ en ‘Behalve den man die de Sarphatistraat de mooiste plek van Europa vond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter’. Hij wordt gerekend tot een van de beste schrijvers van Nederland, en heeft een kleine, maar enthousiaste schare lezers. Hiertoe behoorde ook Gerard van het Reve die in een TV interview uit 1964 verklaarde: Ik voltooi geen bladzij, zonder dat ik tenminste een keer aan Nescio heb gedacht.
Woensdag 2 oktober is de mogelijkheid om nader kennis te maken met deze unieke schrijver. De oud-Beverwijker Lieneke Frerichs, gepromoveerd op de schrijver Nescio en bezig met het schrijven van zijn biografie, zal dan een lezing houden over Nescio en zijn werk. Ook voor ingewijden zal er voldoende nieuws te horen zijn.
De lezing vindt plaats in de Grote Kerk van Beverwijk op woensdag 2 oktober om 20 uur. De toegang is gratis.