Carthago 29 november 2019

Carthago geeft op 29 november een concert in de Grote Kerk. Aanvang 21 uur, inloop 20:30.

Carthago bestaat uit de broers Rob (toetsen) en Ruud van der Klooster (drums) en bassist Wout Folmer. Op dit moment wordt er ergens in Wijk aan Zeer druk geoefend voor het concert.
Vorig jaar kwam de band voor het eerst sinds verertig jaar weer samen, voor één reünieconcert in de Grote Kerk. ,,Het zou bij een eenmalig optreden blijven, maar we kregen de smaak te pakken’’, aldus drummer Ruud van der Klooster. ,,Ook de reacties van het publiek waren zo enthousiast, dat het niet bij één keer kon blijven’’
Nadien speelde Carthago onder meer in Egmond aan den Hoef. Het verschil met vorig jaar is aanzienlijk. ,,De chemie is veel beter, we zijn inmiddels ontzettend op elkaar ingespeeld’’, legt Wout Folmer uit.
Carthago was een bekende band in de jaren zeventig, met optredens op populaire plekken als Donkey Shot in Heemskerk en De Melkweg in Amsterdam. De muzikanten waren op een gegeven moment zo populair dat ze een proefopname mochten doen voor platenmaatschappij EMI. ,,Helaas is het daarbij gebleven. EMI was enthousiast, maar we waren te jong en hadden niemand om ons te begeleiden.’’
Rob van der Klooster is de componist van het drietal. Hij is zo geïnspireerd door de wederopstanding van Carthago, dat hij weer nieuwe nummers aan het schrijven is. Het concert op 29 november in de Grote Kerk in Beverwijk begint om 21 uur. Kaarten kosten 5 euro, de opbrengst is bestemd voor de kerk.