Hersenspinsels woensdag 20.10

.Hersenspinsels op woensdag 20.10 de rode draad.

René Gudes boek over het agoramodel

Woensdag 20 oktober 19.30 uur vindt de tweede bijeenkomst van de ‘Rode draad’ plaats. Deze keer gaat het over het ‘Agoramodel’ van René Gude. René was filosoof des vaderlands van …. tot …..  Het boekje is tot stand gekomen dank zij vrienden van Gude die hem aan zijn ziekbed hebben bevraagd naar zijn ‘agoramodel’ waar hij het vaak over had. Het ‘agoramodel’ wil een hulp zijn bij het begrijpen van mens en wereld. Pascal Moerland heeft de inhoud van het boekje voor ons samengevat. Deze thematische samenvatting is hier te downloaden:  https://spaces.hightail.com/receive/RtqiIT5Kfh

Pascal Moerland zal de avond inleiden. Bert Kisjes treedt op als gespreksleider.

Op 17 november gaan we aan de slag met een opvallend artikel van de Duitse filosoof Wilhelm Schmid. Hier is dit artikel in het Nederlands te downloaden: https://spaces.hightail.com/receive/vZPBR5Bzb3

De links zijn een week geldig.

Wie de teksten niet tijdig vindt kan ook een mail sturen naar de mail van de kerk. We sturen dan snel een PDF van de tekst toe.