Fanfare het Dorp 31 oktober 14.00 uur

“De muziekgroep het Dorp is nadat de muziekvereniging Arion stopte bij gebrek aan leden gestart met enkele oud leden in 2016 omdat we het muziek maken nog steeds leuk vonden. De naam het Dorp heeft Bob Schelvis het laatste lid van Arion bedacht om dat we spelen in het dorp Wijk aan Zee en het een treffende naam vond. Op dit moment wordt er op maandagavond in café de Zon sinds 2 maanden weer geoefend door 11 leden nadat het 8 maanden stil heeft gelegen door de corona.
Wij spelen verschillende nummers van walsmuziek tot populaire nummers. De bezetting bestaat uit 1 x een trompet, 3 x saxofoons, 2 x baritons, 1 x tuba , 1 x klarinet, 1 x trombone en 2 slagwerkers op een drumstel en trommel. Voor de corona speelde de muziekgroep o.a. op de kofferbakmarkt, de herdenking op 4 mei bij het monument, het Jutterspad en op diverse andere plaatsen.