Hersenspinsels 20 februari 13.00u.

Hersenspinsel De Rode Draad
Een keer per maand – meestal de derde zondag van de maand – komt een achtergrondverhaal aan de orde. Een z.g. Rode Draad.
zondag 20.2 13.00 uur
Het boek “Een nieuw sociaal Contract” van Peter Omtzigt
De derde zondag van de maand is de dag waarop we zoeken naar de rode draad. Deze keer aan de hand van Pieter Omtzigts boek over een nieuw sociaal contract. De afgelopen jaren kwam er wel een heel moeilijk politiek dossier. naar de oppervlakte. Dat van de belastingfraude die geen fraude bleek te zijn. De administratie van de overheid was niet op orde en daar werden mensen de dupe van. Kamerlid Peter Omtzigt schreef daar een boek over. Daarin laat hij zien wat er nu eigenlijk gebeurd is.. De overheid administreert en heft belastingen. Dat is niet zorgvuldig gebeurd. Hoe kun je dat in de toekomst voorkomen.
De reden dat wij dit boek aan de orde stellen is dat je er altijd weer bang voor bent dat dit soort onderwerpen in de verkiezingsstrijd eigenlijk niet of nauwelijks aan de orde komen. Daar kunnen we iets aan doen. Het gaat uiteindelijk om onze democratische instellingen waar we trots op zouden willen zijn.
Er zijn drie stellingen die we aan de orde zullen stellen.
-‘Er zijn fundamentele, impliciete afspraken tussen burger en overheid geschonden.’

-‘Modellen regeren Den Haag.’

-‘Je moet principieel en openlijk verzet plegen tegen dat wat onrechtmatig is.’