6 juli James Oesi Solo op Contrabas

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. op veel bekende podia (zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse Tivoli Vredenburg en de Oosterpoort Groningen) en festivals (zoals het Grachtenfestival in Amsterdam). In het buitenland speelde hij op toonaangevende festivals zoals Huddersfield Contemporary Music Festival en tourde hij door Zuid Afrika. Ook is hij een graag geziene gast in programma’s als Podium Witteman, Vrije Geluiden. In Den Haag studeerde hij in 2012 met een 10+ af waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won). Samen met neurowetenschapper en voormalig topschaatser Beorn Nijenhuis rond Oesi zomer 2020 een case study af waarin is onderzocht wat de meest effectieve manier is voor professionele musici om te studeren. Dit in voorbereiding op opname van alle cellosuites van Bach op contrabas.

Het concert begint om 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur Entree 10 Euro. Reserveren kan via grotekerkbeverwijk@gmail.com