16 december Oekrainse kinderen geven benefietconcert!

Benefietconcert voor Oekraine door Oekrainse kinderen!
Vrijdag 16 December aanvang 19.30u. In samenwerking met de Doopsgezinde Kerk Beverwijk organiseren wij wederom een benefietconcert.
Een groep Oekraïense kinderen onder leiding van pianiste en onderwijzeres Katharina Trepats’ka. Momenteel telt ze 9 kinderen die dansen, zingen en spelen. Samen met hun begeleidster presenteren ze een programma bestaande uit zowel klassieke Oekraïense volksliedjes, moderne kinderliedjes en pianoklassiekers.
Net zoals het benefietconcert in maart jl. met Kalinka zullen tevens enkele lokale artiesten ook optreden zoals Ruud Jansen, Jeroen Stam,Sjanneke van Herpen, Serge Heman. Entree: 10.- euro. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan Oekraine. Tevens is zullen vanaf dit moment tot half januari 2023 prachtige handgemaakte tassen verkocht worden: Het zijn tassen die geborduurd zijn ( elk steekje met de hand geen enkel machinewerk) door de inwoners van het dorp Ladansi in Oekraine waar de Doopsgezinde gemeente vriendschappelijke banden mee onderhoudt. De priester Ivan zet het hele dorp aan het borduren om de spanning van de oorlog wat te vergeten De opbrengst is ook bestemd voor projecten in Oekraine.
De dominee van de doopsgezinde kerk Jarek Kubacki die zelf ook Oekrains en Russisch spreekt zal de voorstelling inleiden. Hij komt vaak in de Oekraine en kent de situatie van zeer nabij.