Boekenkist op 7 mei

Op zondag 7 mei 13.00 uur gaat de Boekenkist weer open. Bert Kisjes zal vertellen over de Tsjechische schrijver Karel Capek. Capek heeft geleefd van 1890 tot 1938. Hij schreef science fiction in de trant van Huxley en Orwell. Bijvoorbeeld ‘Oorlog met de salamanders’. In zijn boek R.U.R. is hij de bedenker van het woord ‘Robot’ dat vervolgens aan bijna alle talen werd toegevoegd. Hij heeft ook een bundel reisverhalen over Holland geschreven. Deze verhalen zijn voor veel Tsjechen de eerste kennismaking met Holland geweest

De Grote Kerk zoekt lezers die enthousiast zijn over een boek of een schrijver die zij gelezen hebben. De eerste zondag van de maand (13.00 uur) is er gelegenheid om daarover te komen spreken. In de Boekenkist, waar 5000 boeken uit de Nederlandse literatuur bij elkaar staan.

Lezers worden van harte uitgenodigd om in de Boekenkist over hun voorkeur voor een boek of schrijver te komen vertellen. belangstelling hiervoor? mail grotekerkbeverwijk@gmail.com.