JEROEN DUPONT & NADEZDA FILLIPOVA.

JEROEN DUPONT & NADEZDA FILLIPOVA.
Voor de liefhebbers van Klassieke muziek: Zaterdag speelt Jeroen Dupont weer bij ons.
Concert:
Jeroen Dupont viool en Nadezda Fillipova Piano.
Zaterdag 22 juli aanvang 20.00u. Entree 12,50 inclusief kopje Koffie.
Programma: Beethoven, Schubert, Strawinsky, Ravel.
Jeroen Dupont studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers en volgde een studie aan het conservatorium van Den Haag bij Vera Beths. In 2007 won hij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”, in de finale van dit concours voerde hij het Vioolconcert in A-groot van Mozart uit en de Tzigane van Ravel. Hij trad op in heel Europa als vioolsolist. In juni 2022 voerde hij het vioolconcert van Hans Henkemans uit in de Grote Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam met het World Doctors Orchestra o.l.v. Stefan Willich. is kort is Jeroen verbonden als violist bij het Orchestre de Chambre de Paris. Naast violist is Jeroen actief als componist. Hij schreef enkele duo’s voor viool, meerdere werken voor vioolsolo en viool-piano en een Divertimento voor strijkorkest.
Nadezda Filippova
Concertpianiste Nadezda Filippova heeft de hele wereld rondgereisd met muziek en gaf concerten van Europa, tot het verre oosten in Rusland, en de Verenigde Staten. Zij studeerde in St. Petersburg en Berlijn, maar werd verliefd op Amsterdam en besloot na het afsluiten van haar studie bij Willem Brons hier te blijven. De Roode Bioscoop in Amsterdam is thuis geworden voor haar concertserie ‘Soirée de Nadezda’ waar de musicus de verbintenis tussen haar, publiek en muziek onderzoekt. Bovendien treedt Nadezda veelvuldig op als soliste en kamermusicus, was in 2017-2018 finalist van de Dutch Classical Talent en bracht in 2017 haar debuutalbum ‘Illimité’ uit met werken van Debussy.