Monumentendagen 9 en 10 september.

Open monumentendagen 9 en 10 september.
In begin september zijn traditioneel de Monumentendagen. Het prachtige monumentale gebouw is te bezichtigen. Er is een video van de geschiedenis van de kerk. Bezoekers kunnen zich bovendien informeren over het gebruik van deze kerk als Mensenkerk in een tijd van leegloop van kerken. Sinds 2014 is de Vereniging Grote kerk actief hiermee bezig.
Er is bovendien volop de gelegenheid om de toren te beklimmen en de stad van boven af te bekijken.
Beklimmingen op beide dagen om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. om veiligheidsredenen kunnen er maar een beperkt aantal personen per beklimming mee dus wees er tijdig bij! Organist Dirk van Egmond zal er op deze tijdstippen zijn om uitleg te geven over het prachtige monumentale Muller orgel en om dit uiteraard te laten horen.
De jonge pianist Tom ten Broecke zal op zondag 10 september
rond 15.00 uur de vleugel bespelen met een klassiek programma.
Openingstijden: 12.00 tot 16.00u