Rode Draad 13.00u – 15.00u.

Zondag 15 oktober Rode Draad 13.00 -15.00 uur. Hoe belangrijk is politiek voor de samenleving?
Op 22 november gaan we weer naar de stembus. Onze vertegenwoordigers in de Tweede Kamer kwamen er niet uit. Er moet een nieuwe Tweede Kamer worden gekozen. Zijn we in staat om een Tweede Kamer te kiezen die er wel uitkomt? Dat is zeker spannend.
In het afgelopen jaar hebben we ons inde Mensenkerk intensief beziggehouden met de kijk op de samenleving van filosoof René Gude. Volgens hem zijn er vier levenssferen die elk bijdragen aan de samenleving. Iedereen leeft in een privé sfeer, in een economische sfeer, een politieke sfeer en een publieke sfeer. Samen vormen zij ‘de samenleving’. Wat is de rol van de politiek daarin? Daar willen we het in de Rode Draad over hebben. Pascal Moerland is de moderator.