Crowdfunding Generatieproeverij

generatie proeverijAl enige tijd worden er in de Grote Kerk generatieproeverijen georganiseerd. Tijdens bijeenkomsten van seniorenkringen in Wijk aan Zee en Beverwijk kwam men tot de constatering dat in de huidige maatschappij de verschillende generaties steeds meer naast elkaar leven dan mét elkaar. Om dat te ondervangen kwam men op het idee van de generatieproeverij. Een generatieproeverij is een diner waarbij jongeren en ouderen, en alle generaties daar tussenin, bij elkaar worden gebracht om samen te discussiëren en weer waardering te krijgen voor elkaars specifieke kwaliteiten. Het generatiediner opent ogen, verbindt en smaakt naar meer…

Ook op andere plekken in Nederland is er veel belangstelling voor het idee van de generatieproeverij. Daarom kwamen initiatiefnemers Bert Kisjes (Grote Kerk) en Jakob Stolk (Stadmakerij Lelystad, jongerenwerker) met een plan om het concept van het verbinden van generaties op meer plekken te introduceren. Om dit verder te ontwikkelen is geld nodig. Inmiddels is een crowdfundings-actie gestart die 10.000 euro moet opbrengen. Deze actie loopt nog tot 29 juli. Wij nodigen u van harte uit om mee te werken aan dit mooie initiatief en een donatie te doen!

Op de site www.generatieproeverij.nl wordt het idee om generaties meer met elkaar in contact te brengen nog eens uitgebreid uitgelegd. Via www.geloofinjeproject.nl kan rechtstreeks worden gedoneerd.