Boekbespreking Hendrik Groen

hendrik-groenPogingen iets van het leven te maken

Op donderdagavond 7 juli om 19.30 uur vindt er in de Grote Kerk van Beverwijk een bijeenkomst plaats met als onderwerp de bestseller ‘Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar’. In dit boek schetst de bejaarde Hendrik Groen een hilarisch en ontroerend beeld van het dagelijkse leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Het in 2014 verschenen boekwerk, dat – naar onlangs bleek – toch niet was geschreven door een 83-jarige bejaarde, maar door de 61-jarige bibliothecaris Peter de Smet, vond al snel zijn weg naar het grote publiek. De reacties waren uitermate lovend en inmiddels zijn de vertaalrechten voor het boek aan meer dan 25 landen verkocht en zijn er vergevorderde plannen voor een tv-serie. Er is zelfs al een heuse Hendrik Groen-fanclub opgericht.

Qua thematiek sluit de inhoud van het boek goed aan bij enkele van de activiteiten die in de Grote Kerk plaatsvinden, zoals de seniorenkring en de generatieproeverij. Lezers en andere geïnteresseerden zijn daarom van harte welkom om samen met een gespreksleider over het boek van gedachten te wisselen en te filosoferen over het Nederlandse ouderenbeleid.