KANTADO fESTIVALO

 

Kantado Festivalo
In Beverwijk zal op zondagochtend 12 maart een nieuw zangproject van start gaan.
Vanaf 10.15 uur is de Grote Kerk geopend en vanaf 10.30 zal het zangfeest beginnen.
Kantado Festivalo is de naam van dit project: Het betekent “zangfeest” in Esperanto.
Van 10.30- 12.30 uur zal er gezongen worden uit het repertoire van de wereldmuziek.
De liederen, die uit alle windstreken afkomstig zijn, zullen meerstemmig gezongen worden.
Geen ingewikkelde partituren maar wel prachtige samenklanken met liederen uit de Balkan, Afrika, Rusland, Giekenland, Bolivia, Japan en nog veel meer landen. Jiddish/ Ladino en Roma staan zeker ook op het programma. Plezier in zingen staat voorop.
Het wordt een inloop- koor. Deelnemers kunnen meedoen zonder verplichting voor vervolgrepetities. Iedere zangochtend is een afgerond geheel waar steeds opnieuw mensen bij kunnen aansluiten. Mensen die van zingen houden en een instrument bespelen zijn ook welkom. In overleg kan er een orkestje geformeerd worden voor extra begeleiding.
Mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd. Gemengd koor is zoveel mooier in dit genre.
De dirigent is geen onbekende in de wereldmuziek. Hetty Kienhuis was ruim 20 jaar dirigent van koor voor wereldmuziek Cascantar in Castricum. Zij speelt gitaar en zingt bij Grieks orkest Talania en bij orkest voor wereldmuziek Szerelem. Vanuit deze achtergrond heeft zij een enorme repertoirekennis opgebouwd.
Wim de Goede, contrabas speler en zanger maakt ook deel uit van de crew. Hij zorgt voor ondersteuning bij de mannenpartijen. Hij is ook verantwoordelijk zijn voor allerlei logistieke zaken.
De vaste begeleider is Guus Hendriks. Guus is een accordeonist pur sang. Zoals hij zelf zegt: accordeon spelen is mijn lust in mijn leven. Hij heeft een lange staat van dienst bij BCAC waarin hij speelt in het A orkest en o.a. dirigent is van het B orkest.
De dirigent , bassist de accordeonist zijn er klaar voor.
De vrolijke klanken kunnen gaan rollen door de Grote Kerk op zondagochtenden.
We gaan zingen onder de kroonluchters van de oudste kerk van Beverwijk. Een mooiere plek kun je je niet wensen. Dus zangers en zangeressen van Beverwijk en omstreken: Kom en beleef het mee.
Voor de zomer gaan we drie keer proefdraaien: Tijd: zondagochtend van 10.30- 12.30 uur . 12 maart/ 2 april en 11 juni 2017. Het is een inloopkoor maar aanmelden kan ook.
Entree €10,- Informatie 06- 12025767 email: info@wimdegoede.nl
website: www.inloopkoorkantadofestivalo.nl
Vanaf 12.00 uur is de kerk open voor publiek. Iedereen is welkom om te komen luisteren en iets van de sfeer te proeven. Entree voor bezoekers is gratis.