Barok Concert 16 juni 20.00 u

SchifanoiaVrijdag 16 juni 20.00 uur vindt het eerste vrijdagvond zomerconcert plaats in de Grote kerk van Beverwijk. Het concert wordt gegeven door het ensemble Schifanoia dat bestaat uit twee zeer getalenteerde Braziliaanse fluitistes , Isabel Favilla en Ines d’Avena. Zij brengen eene programma onbekend werk van bekende componisten horen zoals Telemann, De Fesch , Roy en Hotteterre.
De vrijdagavondconcerten vormen een reeks van afwisselend orgel- en kamermuziek concerten.
Schifanoia was een van de acht ensembles dat werd geselecteerd voor de Internationale Jonge Kunstenaars Presentatie , onderdeel van het 2009 Laus Polyphoniae festival in Antwerpen. Vanaf het begin traden zij veel op in Nederland en Brazilie. Onlangs werd een eerste CD uitgegeven.
Inês en Isabel kennen elkaar vanaf 1998 in hun geboorteland Brazilie. Sinds die tijd hebben zij in verschillende ensembles samengespeeld en elkaar nooit meer losgelaten. Beiden volgden zij Master studies op de conservatoria in Den Haag en Brussel. De vorming van dit duo was gewoon een natuurlijk proces.
Isabel studeerde bij Bart Coen en Donna Agrell en Wouter Verschuren. Zij speelde als soliste en orkestlid in verschillende Europese en Zuid Amerikaanse landen. Bij Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Collegium Musicum Den Haag en Les Muffatti. Zij heeft gewerkt onder de directie van Fabio Bonizzoni, Alan Curtis, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Marcel Ponseele, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dombrecht en meegewerkt aan opnames bij Deutsche Grammophon, ORF en Ramée.
Inês heft als orkestlid en als solist gespeeld in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Turkije, Duitsland, SpanjeIjsland en haar geboorteland Brazilie met ensembles als het Amsterdamse barokorkest onder leiding van Ton Koopman.
Entrée 7,50 Euro