GOD 9.0 LEZING 14 /2 A.S. 20.00 u.

Donderdag 14 februari 20.00 uur komt Piet van Veldhuizen uit Hendrik Ido Ambacht naar de Grote  kerk om te vertellen over het door hem vertaalde boek ‘God 9.0’. Hij schrijft er zelf het volgende over:  “Drie Duitse auteurs die gecertificeerd Spiral Dynamics-therapeuten zijn maar ook theologen met ruime pastorale ervaring, hebben het boek Gott 9.0 geschreven. Daarin wordt de integrale psychologie van Ken Wilber en de kleurenspiraal van Graves toegepast op de ontwikkeling van Godsbeelden, geloof en spiritualiteit. Van dit boek is nu de Nederlandse vertaling beschikbaar gekomen. Die heb ik verzorgd, in samenspraak met de auteurs en met een Nederlandse studiegroep. Het boek heeft mijzelf zeer geholpen om mijn plek te bepalen, als een soort soloreligieuze zoeker die toch een fulltime baan in de kerk heeft als predikant. Het heeft me ook geholpen om ontspannen om te gaan met het feit dat elk spiritueel afdak (zoals de kerk) slechts een halteplaats is, die gevonden maar ook weer losgelaten kan worden. Zonder haltes geen verkeer, maar een halte moet niet de ambitie hebben om een woonhuis of rusthuis te worden. De auteurs (die vele succesvolle boektitels op hun naam hebben staan, waaronder Simplify your life van Werner Tiki Küstenmacher) hadden hun redenen om de vertalingen van dit boek in eigen beheer uit te geven. Als vertaler ben ik gevraagd om hun boek in Nederland te distribueren. Zie www.woordenmetzielenzin.nl/god-9-0

Bert Kisjes over Piet van Veldhuizen:

“Piet is één van de ongeveer 80 theologen die net als ik vóór 1990 in een communistisch land hebben gestudeerd. Deze mensen zoeken elkaar nog steeds op. Piet heeft twee jaar in Polen gestudeerd.”