Barokconcert 31 augustus 21.00 u !

31 augustus 21.00 u zomeravond concert: Grote kerk Beverwijk.

Op 31 augustus wordt het concert verzorgd door Talitha Cumi Witmer op Theorbo en Sophia Witmer op cello. Talitha heeft al enige malen in de Grote kerk ons betoverd met haar fantastische luit en Theorbo spel.

OVER DE MUZIKANTEN:
De Amerikaans-Koreaanse luitenist Talitha Witmer studeerde luit en theorbe bij Joachim Held en Mike Fentross aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Recente uitvoeringen als continuospeler hebben het werken met gevestigde musici zoals Claron McFadden, Etienne Siebens, en opgenomen Erik van Nevel. Ze treedt op in België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Japan, Letland, Nederland en Portugal. Als soliste richt ze zich momenteel op renaissancemuziek en repertoires voor het vroege Italiaans
theorbe.

Sophia Witmer is een celliste uit Tokio, Japan. Ze studeerde cello bij Hidemi Suzuki, en momenteel studeert zij historische cello bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, samen met lessen van Jaap ter Linden, Richte van der Meer, Albert Brüggen, Catherine Jones, Job ter Haar. Ze speelde met Alfredo Bernardini, Chiara Banchini en Claudio Astronio als cellist van het Theresia Orkest.

Programma:

Benedetto Giacomo Marcello (1686-1739)
– Sonata in F-groot
Giovanni Girolamo Kapsberger (1580-1651)
– Toccata 9na & 10ma
– Passacaglia
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
– From Cello Suite No. 1 in G-groot
Alessandro Piccinini (1566-1638)
– Toccata XIII
– Ciaccona
George Philipp Telemann (1681-1767)
– Violoncello Solo Sonata twv 41: D6

Dit programma bevat enkele favoriete stukken van Sophia en Talitha van het begin tot Midden barok periode. Het viert de diepe invloed die Italianen op het Duits hadden muziek op dat moment. Dit is voelbaar in hoe de sonate van Marcello wordt weerspiegeld in het vreugdevolle Cello Sonate van Telemann, in zijn humor en eigenzinnigheid. De Prelude van suites in G-major is een van de meest gerenommeerde en geliefde van J.S. Cello Suites van Bach. Onder zijn rijkdom aaninspiratie uit vele bronnen, zijn Italiaanse erfgoed is te horen in de eenvoud ervan arpeggio’s, die doen denken aan die iconische Italiaanse luitmuziek waaruit Bach is voortgekomen.

Aanvang concert: 21.00u . Zaal open 20.15 entree :10 euro.