Hersenspinsels 12 juni 13.00u

Op zondag 12 juni 13.00 uur: Grote Kerk Beverwijk.
Hersenspinsels.
Uit de boekenkist Albert Camus.
“De Franse schrijver en Nobelprijswinnaar voor de literatuur in 1957 was in de tweede helft van de 20e eeuw een grootheid. Hij werd naast Sartre gezien als een vertegenwoordiger van het existentialisme. Je kwam niemand tegen die zijn naam niet kende. Dat is heel erg veranderd. In de laatste tijd hoor ik regelmatig: “Camus, wie is dat?” Bert Kisjes over Albert Camus waarop hij in 1967 afstudeerde. Hij had de rechterfiguur ontdekt in het werk van de schrijver en maakte daarover zijn these.
In de negentiger jaren werd ‘De eerste man’ een nieuw boek van Camus gepubliceerd dat in 1960 toen Camus bij een ongeluk om het leven kwam alleen nog als manuscript bestond. Bert kijkt opnieuw naar Camus maar deze keer na het lezen van het sterk autobiografische werk ‘De eerste Man’.
Voor de hersenspinsels wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.