Tentoonstelling Hans Bruin.

Tentoonstelling ‘Dorpelingen’
van Hans de Bruijn
Feestelijke opening: Zaterdag 3 juni 16.00u.
Er zijn in Wijk zijn die het dorp aan Zee tal van groepjes. SaWaZ, voetbal, voor of tegen Tata. Daar heb ik me niks van aangetrokken. Deze serie foto’s is een dwarsdoorsnede van de gemeenschap. Jong en oud, man en vrouw. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zeggen: “Wie is dat dan. Die ken ik helemaal niet.’ Zo probeer ik het dorp bij elkaar te brengen. Laat mij het dan maar zijn
die het dorp verbindt. Op mijn manier.’ Met ‘Dorpelingen’ heeft Fotograaf Hans de Bruijn en prachtig tijdsdocument neergezet. Een momentopname van zijn woonplaats Wijk aan Zee anno 2022.
‘Mijn fotografie komt voort uit het verlangen naar ontmoeting, Ik ben op zich een stille rustige jongen, niet iemand die de deur plat loopt, maar toch houd ik van mensen en ontmoetingen. En de fotografie helpt me daarbij.’
Hans werd in 1956 in het kustdorp geboren, verhuisde rond zijn dertigste naar Haarlem, maar keerde vijf jaar geleden terug naar de plek van zijn jeugd. Hij had toen net een reeks afgerond met kunstenaarsportretten, die uitgebracht is in twee boeken.
De Dorpelingen zijn ook in boekvorm
verkrijgbaar. Er is nog een kleine
voorraad.