Vrijwilliger worden in De Grote Kerk van Beverwijk?

Het gaat beginnen

De Grote Kerk is inmiddels een jaar open als “Huis van de Gemeenschap” waar alle burgers van Beverwijk welkom zijn om elkaar te ontmoeten, inspireren, luisteren en vieringen te houden.
Inmiddels zijn er al veel mooie activiteiten geweest.

Op 3 mei was er een prachtige herdenkingsbijeenkomst over 70 jaar vrijheid. Er waren sprekers, bijpassende muziek en een foto-expositie over de tweede wereldoorlog in Beverwijk. Er is al een aantal prachtige exposities geweest van diverse schilders, beeldhouwers, kinderen van het Kennemer College en basisschoolleerlingen. De boekpresentatie van Bert Kisjes was goed bezocht en daarna bleek dat je ook heel gezellig kunt dineren in DGK!

Ook is de kerk een prima plek voor een feest wat bleek tijdens de twee trouwerijen die er zijn gevierd. Maar dat DGK ook een zeer sfeervolle plek voor een uitvaartdienst is, hebben we inmiddels ook beleefd. Het paasweekend was zeer bijzonder omdat er een unieke versie van de Matthäus Passion werd opgevoerd. Jongeren vierde met Pasen de “nacht van hun leven” in de kerk. De sPreekstoel op donderdagavond heeft al vele inspirerende sprekers gehad. De Seniorenkring vormt inmiddels een hechte groep op de maandagmiddag. Er is veel ruimte voor muziek bijvoorbeeld bij het wekelijkse Open Podium op zondag. Ook zijn al diverse concerten georganiseerd door koren en orkesten. De akoestiek van de kerk is ongelofelijk mooi! Een bijzondere theatervoorstelling was er ook al. De kerk is dus voor uiteenlopende activiteiten heel geschikt.

Er blijven nieuwe plannen ontstaan. Momenteel wordt door en voor jongeren een nieuwe muziek activiteit opgezet op de zaterdagavond. Ook zijn er plannen voor een filmavond. In de zomer staan er o.a. een gitaarfestival, Beverwijk uit de Kunst en de Open Monumentendag op het programma.

De kerk is elke dag (behalve dinsdag) open. Er is een website en we staan op Facebook en Twitter. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Er zijn dagelijks gastvrouwen/heren om mensen te ontvangen. Er is inmiddels een papieren rondleiding die we aan gasten aan kunnen bieden. Verder zorgt de gastvrouw/heer voor koffie en het netjes houden van de kerk. Er zijn ook mensen die liever helpen bij grote activiteiten, bijv. met koken, achter de bar of met het klaarzetten van stoelen en tafels. Er zijn vrijwilligers die de administratie doen en Facebook bijhouden. We zijn echter met een te klein clubje. Eigenlijk willen we meer activiteiten doen maar hebben we niet voldoende mensen om het uit te voeren. Kortom: WIJ ZOEKEN HULP!

Heb je interesse in een bestaande activiteit? Misschien wil je een wekelijks een vast dagdeel gastvrouw/heer zijn? Of juist liever incidenteel meehelpen. Ben je handig in het maken van posters of kun je een rondleiding op MP3 maken? We zoeken ook hulp bij de uitvoering van het financiële gedeelte, bijvoorbeeld bij het werven van sponsoren. Ken je veel interessante Beverwijkers die je zou kunnen benaderen voor de sPreekstoel? Heb je zelf een goed idee voor een activiteit die binnen de doelstelling past die je zou kunnen opzetten? Er is van alles mogelijk! Meld je bij Mirjam Bayense aan via  grotekerkbeverwijk@gmail.com  dan overleggen we wat jouw hulp kan betekenen voor deze belangrijke plek in het hart van Beverwijk!

De openingstijden zijn: dagelijks, met uitzondering van dinsdag, van 16.00-21.00 uur.
Op zondag van 13.00-18.00 uur.