Organist Bart Jacobs speelt vroege werken van Bach

organist Bart JacobsOp vrijdag 22 juli a.s. vindt in de Grote Kerk het derde uit de serie zomerconcerten plaats. Ook nu gaat het om een concert op het vermaarde Christian Müller-orgel. Deze keer is het organist Bart Jacobs, bekend van een eerder concert in de Grote Kerk in 2010, die vanuit België voor een inspirerend concert naar Beverwijk komt.

Bart Jacobs, geboren in 1976, studeerde orgel, klavecimbel en basso continuo aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Reitze Smits en Kris Verhelst. Niet lang daarna won hij prijzen op vier internationale orgelconcoursen, onder meer de eerste prijs in Alkmaar (2009) en de derde prijs in Amsterdam (2010). Sinds 2012 is hij de vaste organist van de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Daarnaast is hij sedert 2013 ook organist in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Bornem. Verder is hij actief als organist van barokorkest Les Muffatti. Met dit orkest en met andere ensembles gaf hij concerten in heel Europa.
Bart Jacobs is mede-oprichter van de Vlaamse Klavecimbel Vereniging en werkt als docent aan de muziekacademie van Bornem en het Lemmensinstituut in Leuven.
Zijn recente solo-cd’s met orgelwerken van ‘Bachs beste leerlingen’ en met ‘Vroege orgelwerken van Bach’ kregen in de muziekpers lovende recensies.
De vroege orgelwerken van Johann Sebastian Bach vormen ook het repertoire dat Jacobs in Beverwijk ten gehore zal brengen.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.