UITNODIGING

Dit jaar vieren Tsjechië en Slowakije dat zij  zich 100 jaar geleden losmaakten uit de Monarchie Oostenrijk-Hongarije. Dat wordt in Tsjechië en Slowakije breed gevierd.

In dat kader organiseren de Stichting Hart van Europa en de Vereniging Grote Kerk Beverwijk allerlei activiteiten om dat feit te vieren met een tentoonstelling ‘100 jaar hart van Europa’, verschillende concerten, een dansvoorstelling van de school voor de kunsten uit Bystré, een tentoonstelling illustraties bij kinderboeken en lezingen in Nederland. En tevens met een felicitatiereis van Muzikanten uit Noord Holland naar Tsjechië.  Met het einde van de eerste wereldoorlog begon een nieuw Europa. De geboorte van Tsjecho-Slowakije is voor ons aanleiding om daarbij stil te staan.

Hierbij nodigen we u uit om op vrijdag 21 september 16.00 uur aanwezig te zijn bij de opening van de tentoonstelling  in de Grote Kerk van Beverwijk, Kerkstraat 37a. Daarbij zullen aanwezig zijn H.E. mevrouw Jana Reinisová. ambassadeur van de Tsjechische Republiek, dhr. Milos Sejkora, burgemeester van Bystré en drs. Martijn Smit, burgemeester van Beverwijk.

Namens Vereniging Grote kerk Beverwijk en Stichting Hart van Europa

Bert Kisjes

Programma van de bijeenkomst:

16.00 inloop

17.00 uur opening tentoonstelling door H.E mevrouw Jana Reinisová

18.00 uur gezamenlijke maaltijd. Geopend door Milos Sejkora, burgemeester van Bystré. Van de gasten wordt verwacht dat zij zelf in natura bijdragen aan de gemeenschappelijke maaltijd.

19.00 uur ingeleid door burgemeester Martijn Smit van Beverwijk. Bas Kisjes’ jazzbewerking van ‘De Nieuwe Wereld’,  de 9e symfonie van Antonin Dvorak door Jasper van Damme , saxofoon, Dirk Balthaus, piano, Joost Kesselaar, drums en Bas Kisjes, contrabas.

Tijdens de middag is een groep kunstenaars bezig met het bouwen van een rose tank. De bedoeling van dit object wordt u tijdens de bijeenkomst wel duidelijk.

We stellen het zeer op prijs wanneer u te kennen geeft of u komt. Dit kunt u doen via e mail adres stichtinghartvaneuropa@gmail.com