Deze zomer onder de Wijkertoren.

Deze ZOMER onder de Wijkertoren

De grote kerk is ’s zomers op zijn mooist. De temperatuur is dan goed en de lichtval fraai vanwege de hoge ramen. Loop eens binnen. Op de zaterdag is het mogelijk om de toren te beklimmen, te schaken, muziek te maken of koffie met appeltaart te eten en een tentoonstelling te bekijken. Bezichtiging van de kerk met gids 15 en 16 uur. Op de zaterdagen van 29 juni t/m 31 augustus. Niet tijdens de feestweek.

Zomeravond Concerten

6 juli 21.00 uur James Oesi, contrabas, programma van o.a. Bach en Berio. James maakt op dit moment furore met het spelen van cellostukken op de contrabas. Hij was te zien bij Podium Witteman en speelt dit jaar o.a. op het Northsea Festival.

13 juli 21.00 uur. Sophia Witmer, cello en Talitha Cumi Witmer, theorbo. Barokmuziek Programma met muziek van Benedetto Marcello, J.S. Bach, G.P. Telemann, G.G. Kapsberger en Bellerofonte Castaldi. Talitha is cum laude afgestudeerd aan de masterclass van het conservatorium in Den Haag.

20 juli 21.00 uur Fisherman’s Band. Ierse Muziek met Paul Jurriëns( (fluit, tin whistle en accordeon), Jeroen Stam ((bas)gitaar), Bouke Warger (gitaar, Ierse bouzouki en bodhran) en Ger Kuyt (gitaar, Ierse banjo en mandoline). Zij spelen Ierse, Schotse, Engelse, Hollandse en Franse traditionele muziek en zijn bekend in de regio IJmond.

27 juli 21.00 uur René van Sluis, piano. met een romantisch programma van Chopin, Schubert, Schumann en Brahms.

3 augustus 21.00 uur operazangeres Helene Kalisvaart, Behzadian & friends Het wordt een uniek programma met slide gitaar, Indiase gitaar en mondharmonica. Iraanse traditionals met een bluesy twist en opera.