Kisjes-Klijn-Jans Jazztrio in Grote Kerk

Op zaterdag 25 augustus 23.00 uur het Kisjes-Klijn-Jans Jazz Trio het 5e Zomernachtconcert in de Grote Kerk van Beverwijk. Entree 10 Euro.

Bas Kisjes (1980) groeide op in het hotel van zijn ouders in Wijk aan Zee, omgeven door alle mogelijke soorten van muziek. Na wat lessen op piano en gitaar begon hij basgitaar te spelen. Zijn eerste bandjes waren een punkrock band en een hiphop groep. Hij studeerde aan het Haagse Conservatorium bij Hein v.d. Geyn contrabas.
Met het Klijn Kisjes Fryland trio speelde hij in de finale van de dutch jazz competition. Hij speelde in meerdere groepen zoals het Jan Schroder Quartet, het Aldebaran Quartet. Hij begeleidde zangers, heeft muziek gecomponeerd voor film documentaires en zelfs een moderne opera. Hij trok met de Iraanse verhalenverteller Sahand door heel Europa, bewerkte Moussrgski’s Schilderijententoonstelling en de Nieuwe Wereld van Dvorak voor een jazzkwartet. Momenteel leeft hij in Madrid waar hij meerdere big bands en combo’s dirigeert.

Tijn Jans (1987), studeerde drums aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam en  is nu actief als docent, componist en drummer in verschillende projecten in en rondom Amsterdam. Hij speelt momenteel met de gezelschappen Luchtman, Maximalistica, Walk-tall en The Tight Jans. Hij speelt concerten in binnen en buitenland met allerlei artiesten, op het North Sea Jazz Festival en Jazzfest Copenhagen. Hij toerde door Duitsland, Spanje, Italië en Scandinavië. Hij deelde het podium met muzikanten als Benjamin Herman, Clemens van der Feen, Michael Moore, Guillermo Celano, Dick Oatts en Dave Douglas.

Elmar Klijn begon op 11 jarige leeftijd met pianospelen. Hij heeft op het Utrechtse conservatorium piano bij Bert van den Brink gestudeerd. Vanaf het begin dat hij piano speelde is hij ook meteen begonnen met het spelen in bandjes. Van zelf-samengestelde schoolbandjes tot ‘grotere’ projecten op invalbasis. Sinds 2002 speelt Elmar in de rock-band “Good Dog Happy Man” waar hij hammond-orgel, rhodes en piano speelt en zorgt voor de samples. De eerste demo van “Good Dog Happy Man” werd in 2005 o.a. verkozen tot “Beste demo van het jaar”. In 2014 maakte hij met Bas Kisjes de Europa Ludens Tour. Zij bewerkten in elf dorpen in elf landen een lokaal lied, speelden het met lokale muzikanten  en maakten er een cd van.