1 november opening Tsjechische Kinderboek illustraties

12 we r e l d e n : Ts j e c h i s c h e k i n d e r b o e k i l l u s t r a t i e s opening 1 november om 16.00 uur voor iedereen die van kinderboeken houdt.

Iedereen kent Molletje en Buurman & Buurman wel. Ze zijn hier net zo bekend als in Tsjechië. Maar ken je ook de Sokkenvreters, de das Chrujda en de Kokosopa al?

Kinderboekillustratie is in Tsjechië een vak apart, met een rijke en lange traditie. In het kader van 100 jaar Tsjechoslowakije presenteert het Tsjechisch Centrum in samenwerking met de Grote Kerk Bever­wijk een tentoonstelling van Tsjechische kinderboekillustraties, voor jong en oud.

Twaalf succesvolle Tsjechische illustratoren en kunstenaars presenteren hun beste kinderboek illustraties. Ze beperken zich boven­dien niet alleen tot de combinatie van woord en beeld maar werken ook met andere media zoals film, performance, muziek, toneel en fotografie.

De deelnemende illustratoren zijn: David Böhm, Pavel Čech, Dan Černý, Lucie Dvořáková, Renáta Fučíková, Vendula Chalánková, Lucie Lomová, Ga­lina Miklínová, Petr Nikl, Jaromír Plachý en Vhrsti.

Pak zelf ook tijdens deze opening een potlood of pen( deze liggen klaar) en creëer je eigen illustratie. Opening tentoonstelling 12 werel­den; Tsjechische kinderboekillus­traties donderdag 1 november van 16.00 uur – 18.00 uur in de Grote kerk, kerkplein 37a te Beverwijk. Daarna nog te zien tot 15 december dagelijks van 13.30 tot 18.00 uur, behalve dinsdag. Voor meer info mail naar grotekerkbeverwijk@gmail.com of naar judith@welzijnswb.nl .